Referat: Månsarps IBK - Färjestadens IBK

Matchen slutar 8 - 9 e.förl. (3 - 5, 3 - 1, 2 - 2, 0 - 1)
Skottstatsiken 31 - 26 (15 - 9, 9 - 10, 7 - 7)

Efter att matchen blivit flyttad en kvart då vädret bråkat för ölandsborna.
Så drar matchen igång, vi öppar med hög press för att få fart på våra ben. Vi får ut effekt och skapar oreda hos färjestaden direkt, undertecknad får tag i bollen och rundar målvakt men snubblar till och lägger ner bollen i hörnet(!).
Hade inte det varit nog hånande så vänder Färjestaden och sätter dit 0-1 på anfallet efter. Vi kommer igen och gör 1-1 efter en kontring där cap får dra in bollen. Känslan är av och på och innan vi hinner förstå att vi lirar boll så står det 3-5 till färjestaden efter första perioden.

I paus snackar vi om att vi måste vara närvarande och göra försvarsjobbet hårdare och offra oss lite.
Här gör vi en ordentligt bra period där vi skakar färjestaden gång på gång. Men oskärpa gör att vi inte springer iväg i protokollet. Vi vinner perioden med 3 -1 ( 6 - 6 i matchen ), känslan är att vi har kontroll på matchen och vi får fäjrestaden dit vi vill. Gladare miner i omklädningsrummet och alla är eniga om att vi är på gång och höjjer vi fokus några steg till så kommer segern.

Vi går åter ut igen och sätter fart på matchen med vilja och hunger för mer mål. Det kommer efter 03:57 återigen av cap! fortsätter trycker på för mer mål och är nära flera gånger men kallduschen kommer då dom får in ett snöpligt mål 08:54. Vi tar kallduschen med att rycka upp oss igen och lyckas få in en boll redan 09:24 av JT. Här efter kommer en rejäl dominans från våra sida där vi ska avgöra denna match flera gånger om, undertecknad själv lyckas komma fri från mittplan men ändå lyfta bollen över mål + sarg... Istället för vi stänger matchen här så kommer deras kvittering 8 - 8 efter 15:37. Vi får en utvisning med oss i slutskedet av matchen men viljan för att göra mål blev för stor och vi stirrar till det och klockan tjuter för sudden.

Här kommer en konstig sak, då deras utvisade spelare väljer att gå till sitt bås för att ta del av snacket. Vilket han inte får, vi påpekar detta för domarna men här frias han. Vi lyckas inte ta vara på det lilla PP som kvarstod. Därefter får dom en halvchans som deras spelare hänger upp snyggt.

Det går inte skylla det på domarparet att vi förlorar, visst det är ett fel i sudden. Men den här matchen ska aldrig gå till sudden för våran 2a samt 3e period ska ge oss tre poäng, men bollen är rund och jävlig ibland :)

Vi tar lärdom, bryter ner oss samt bygger upp oss igen för att ta nya tag på fredag mot Tranås. För spelet finns för att få med oss tre pinnar från de flesta lagen i serie nu. Tightar vi till hemåt o säljer oss dyrt där så kommer vi skörda framåt.